Gezonde lunch: gemarineerde kip met artisjokken
Wat zit je nou te mokken, hier met die artisjokken!
© Getty Images

De artisjok is in het seizoen! Het is dus de hoogste tijd om deze groente te laten schitteren tijdens jouw volgende maaltijd. Deze groente zorgt onder andere voor een goede leverwerking, gal stimulatie én heeft een verlagende werking op je cholesterol. Een gezonde lunch die je niet wilt overslaan dus, ook omdat ‘ie gewoon heel erg lekker is! Door de combinatie van artisjok, quinoa en kip is dit recept ideaal als lunch of als diner. Mealprep dit maaltje en je hebt voorlopig genoeg gezonde lunches om op terug te vallen.
convertedNodesIngrediënten voor de deze gezonde lunch:
- 4 kipfilets
- klein bosje tijm, blaadjes zijn gehakt
- klein bosje rozemarijn, blaadjes zijn gehakt
- 2 citroenen
- 6 knoflooktenen, geperst of geraspt
- extra vierge olijfolie
- 8 artisjokken, buitenste bladeren verwijderd, geschild en in kwartjes gesneden
- 250 gr rode quinoa
- 200 gr rucola sla
- 100 gr Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Maak een marinade van de kruiden, de knoflook, een scheutje olijfolie en de rasp en het sap van 1 citroen (bewaar een kwart citroensap). Leg de kip in een kom en voeg de marinade toe. Zorg dat de marinade over de hele kip verdeeld is en dek de kom af. Zet de kom in de koelkast en laat de smaken minimaal 2 uur in de kip trekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de artisjokken in een ovenbestendige schaal wrijf ze in met een scheutje olijfolie en de bewaarde citroensap. Schenk 100 ml water bij de artisjokken en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.
- Terwijl de artisjokken in de oven staan, kun je de kip grillen. Zorg dat je grillpan goed warm is en grill de kip totdat deze een mooie goudbruine kleur heeft. Kook in de tussentijd de quinoa volgens de verpakking.
- Snijd de overgebleven citroen door de lengte in kwartjes. Druppel wat olijfolie over de kwartjes, besprenkel ze met wat peper en zout en leg ze even op de grill tot ze licht gegrild zijn.
- Bijna klaar! Giet de quinoa af en snijd de kip in dikke plakken. Schep de quinoa, met de rucola, de artisjokken en de gegrilde citroen in een grote saladekom en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Leg de kip in plakken bovenop de salade en schaaf de Parmezaanse kaas over het gerecht heen.