Recept: lunch salade met kip en granaatappel

Hiervoor ga je de keuken wel in.

© Getty Images

GettyImages-556438795.jpg

Had jij op nieuwjaarsdag ook het goede voornemen om voortaan je eigen gezonde lunch mee te nemen naar je werk? Good for you! Toch lijkt het soms een uitdaging om elke dag zelf iets te maken, terwijl die kant-en-klare lunch uit de kantine zo dichtbij is. Dit recept zal jou de keuken in krijgen. Deze lunch salade is gevuld met kip, granaatappel en spinazie. Vullend, voedzaam en zo lekker ga je ‘m in de kantine niet vinden.

convertedNodesIngrediënten

  • 2 geperste citroenen
  • 1 geperste knoflookteen
  • za’atar naar smaak (kruidenmix uit het Midden-Oosten, verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 2 kippenborsten, gesneden
  • 60 g verse spinazie
  • 2 grote tomaten, gesneden
  • 1 handvol gesneden peterselie
  • 1 handvol gesneden munt
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • ½ rode ui, klein gesneden
  • 1 tl olie om in te bakken
  • 3 tl olijfolie
  • 50 g granaatappelpitten

Bereidingswijze

  1. Meng het sap van 1 citroen, de geperste knoflook en de za’atar in een kom. Wrijf vervolgens de gesneden kip in met dit mengsel en bedek daarna de kip met vershoudfolie. Laat dit 30 minuten marineren.
  2. Ondertussen meng je de spinazie, de tomaten, de peterselie, de munt, de komkommer en de ui in een kom. Doe hier het sap van de tweede citroen bij.
  3. Na het marineren bak je de kip 10 minuten (of tot ‘ie gaar is) in de olie.
  4. Laat de gebakken kip afkoelen en voeg ‘m toe aan de salade. Schenk hier de olijfolie overheen en voeg op het einde de granaatappelpitten toe.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?