Idee voor een healthy lunch: kip met pesto, citroen en rozemarijn
De goddelijke pesto maakt dit frisse en eiwitrijke recept helemaal af.
© Getty Images

Inspiratie voor een gezonde lunch is natuurlijk nooit weg, daarom raden we je zeker aan dit recept bij je favorieten te bewaren. Vol verse groentes en eiwitten, maar wel laag in (verzadigde) vetten. En behalve dat kip een van de magerste eiwitbronnen is, is het ook enorm lekker. En al helemaal wanneer het wordt gecombineerd met onder andere citroen, hazelnoten en snijbonen. Een smaaksensatie op je bord!
Ingrediënten
- 100g kipfilet
- 1el rozemarijn
- 1tl citroensap
- 1el olijfolie
- Snufje zout
- 40g asperges
- 50g snijbonen
- Handje rucola
- 1el gehakte basilicum
- 1/4 kopje hazelnoten
- 3 tomaten
Pesto:
- 25 g cashewnoten
- 30 g basilicum
- 1 tl olijfolie
Zo maak je het:
De kip:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het citroensap, de olijfolie en het snufje zout in een kom.
- Smeer met deze gemixte dressing beide kanten van de kipfilet in.
- Hak de rozemarijn in grove stukjes en wrijf het over de kip.
- Plaats de kipfilets op een plaat in de oven en bak ze voor 10 minuten.
- Draai de kip om en bak ze vervolgens nog gedurende 15 minuten totdat ze goed doorbakken zijn.
- Haal de kip uit de oven en serveer het met de groentes.
De salade:
- Stoom de asperges en snijbonen voor 6 - 8 minuten.
- Snijd de tomaten en basilicum in grove stukken, hak de hazelnoten in kleine stukjes en voeg alles samen.
- Mix de rucola sla er doorheen. That's it!
De pesto:
Doe de drie pesto-ingrediënten in een blender en mixen maar. Het enigste wat je daarna nog hoeft te doen is het over de salade schenken.
Bon appétit!
Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?