Recept: Mexicaanse rijstsalade met kip en avocado

Vervang je standaard lunch eens met deze minder standaard lunchsalade.

© Getty Images - OatmealStories

recept-mexicaanse-rijstsalade-met-kip-en-avocado.jpg

Ben je nog op zoek naar een recept die jouw lunchpauze nét iets spannender maakt? Zoek dan niet verder! Deze Mexicaanse salade is alles behalve saai en ook nog eens makkelijk te maken.

convertedNodes

Ingrediënten

  • 50 g rode paprika
  • 50 g bruine rijst
  • 3 el mais
  • 3 el bruine bonen
  • 90 g tomaten
  • ½ avocado
  • sap en geraspte schil van een limoen
  • 1 tl chilivlokken
  • 80 g kipstukjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode paprika in reepjes en rooster de reepjes 25 minuten.
  2. Kook ondertussen de bruine rijst en bak de kip.
  3. Snijd de tomaten en avocado in kleine stukjes.
  4. Meng de avocado met een beetje peper, zout en de helft van het limoensap.
  5. Maak nu de dressing met het resterende limoensap, de -rasp, de olijfolie en de honing.
  6. Schenk de dressing over de gekookte rijst en meng het goed door elkaar.
  7. Voeg de bonen, mais, avocado, tomaat, kip en paprika toe aan de rijst.
  8. Strooi de chilivlokken over de salade.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?