Recept: Vegan bloemkoolhapjes in bladerdeeg
Een healthy vegan borrelhapje of bijgerecht!
© Getty Images

Bloemkool maar dan in een feestelijk jasje! Een vegan bijgerecht voor het kerstdiner dat het ook goed doet bij de niet-vegans onder ons. Bladerdeeg? Vegan? Ja zeker! Bij de meeste supermarkten verkopen ze vegan bladerdeeg, bijvoorbeeld die van Koopmans. Goed, nu we dit weten, over op het recept!
Ingrediënten voor vier personen:
- 1 bloemkool
- 2 el milde olijfolie
- 145 g zongedroogde tomatentapenade (let op dat deze vegan is)
- 270 g vers bladerdeeg
- 50 g salade (naar keuze)
- 45 ml sojamelk
- Zeezout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk van de bloemkool af.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een ovenschaal.
- Besprenkel de bloemkoolroosjes met de milde olijfolie. En rooster de ze hierna nog 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze dan om en rooster ze vervolgens weer 20 min. in het midden van de oven.
- Neem de bloemkoolroosjes uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen.
- Als de roosjes een beetje afgekoeld zijn, bestrijk je alle stukjes rondom met tomatentapenade en voeg je wat zeezout toe.
- Pak hierna alle bloemkoolroosjes in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal.
- Optioneel is het mogelijk om een klein beetje sojamelk over de pakketjes te smeren met een kwast, zodat de bloemkoolroosjes extra mooi uit de oven komen.
- Bak nog 40 minuten in het midden van de oven.
- Leg de pakketjes met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.
Tip: Spice it up! Mocht je dit recept nog net iets te simpel vinden, voeg dan naast de zongedroogde tomatentapenade ook nog een rode ui toe voor extra smaak. Bak deze wel eerst in een pannetje en voeg aan het gerecht toe (stap 6) als de ui nog net niet gaar is.
Voila! Eetsmakelijk. convertedNodes
convertedNodes