6 foods die je helpen om het griepseizoen te overleven
Wees de griep voor, sla deze voedingsmiddelen in!
© Getty Images - NalYukoY

Voeding kan een grote rol spelen in je gezondheid, dat is logisch. De volgende voedingsmiddelen kunnen je weerstand vergroten, waardoor de kans op een griepje - zo hartje november - minder groot is.
- Soep of bouillon
En dan met name kippensoep. In kippensoep zit een stofje, carnosine, dat ons immuunsysteem helpt om met verkoudheid en griep af te rekenen, zo ontdekte de Universiteit van Nebraska. Komt bij dat is soep veel vloeistof zit (duh), wat alleen maar extra goed is voor je lijf om binnen te krijgen. - Citrusvruchten
Dol op grapefruit en citroen? Komt dat even goed uit. Grapefruit en citroen bevatten veel vitamine C en helpen bij het functioneren van je lever en dus je immuunsysteem, zo meldt Gezondheidsnet. - Knoflook
Voel je een griepje opkomen? Knoflook to the rescue! Helaas niet in de vorm van een lekkere saus, maar juist in de vorm van rauwe knoflook. Rauwe knoflook heeft namelijk een sterke antibacteriële werking. - Gember of gemberthee
Een stuk lekkerder dan rauwe knoflook is gember, wat sesquiterpenen bevat en zou helpen tegen verkoudheidsvirussen en zou zelfs kunnen helpen om je hoest te onderdrukken. - Honing
Een bekende eigenschap van honing is dat het antibacterieel zou werken. Komt dat even goed uit bij een opkomende keelpijn! - Paddenstoelen
Er wordt gezegd dat paddenstoelen antivirale eigenschappen hebben, grotendeels dankzij hun rijke vitamine D-gehalte. Ze produceren cytokines, een cellulair eiwit, dat infecties helpt bestrijden.
Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?