Zo maak je gekookte eieren zonder ze te koken

Dit slimme trucje is vooral handig als je véél eitjes moet koken.

© Getty Images

Zo-maak-je-gekookte-eieren-zonder-ze-te-koken_img900.jpg

Een gekookt eitje is één van de meest simpele maar o-zo-lekkere snacks die er bestaan. Tenminste, we zeggen wel simpel, maar veel mensen lijken er nog steeds moeite mee te hebben.

Wat als we je vertellen dat er een nóg makkelijkere manier is dan koken in water.
Hint: je gebruikt de oven…

Zo doe je het:

Verwarm de oven op 160 graden (of 175 als je oven niet zo heet wordt). Plaats de eieren in een muffintray en ‘bak’ ze een minuut of 30. Leg daarna de tray in koud water.

Smaakt het anders?

Eieren uit de oven hebben vaak een iets romigere structuur dan gekookte eieren.

Waarom zou ik het moeten proberen?

Je moet niets, maar als je nogal een kluns bent, is het een idee. Ook handig als je even geen kookpitten over hebt. Of een andere mogelijkheid: je wilt een schaal gevulde eieren klaarmaken voor een feestje en er passen niet genoeg eieren in je pan. In de oven kun je er makkelijk heel veel klaarmaken.

Je kunt de gekookte eieren ongeveer één week bewaren in de koelkast. Lekkere snack voor onderweg!

Bron: purewow.com

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?