Recept! Foolproof taart met pindakaas en Oreo
Wandel binnen met deze taart en je bent geheid de held van de dag!
Pindakaas en Oreo. Wat heb je nog meer nodig? In ieder geval géén oven. Deze taart is namelijk simpel, no-bake en tegelijkertijd een heus spektakel. Zo'n eentje waarbij het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar jij weet beter.
convertedNodes
Foolproof taart met pindakaas en Oreo
- 300 g Monchou (roomkaas)
- 400 g pindakaas
- 6 el poedersuiker
- 300 g Oreo's (2 rollen)
- 100 g gesmolten boter
- 30 g pure chocolade, in stukjes
- Eventueel 100 ml slagroom als decoratie
convertedNodes
Bereidingswijze
- Maal de Oreo's tot een fijn poeder in een keukenmachine. Of gebruik het kleine bakje van je staafmixer.
- Meng de gesmolten boter door de verkruimelde Oreo's. Het moet een kneedbaar, samenhangend deegje worden.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deegje over de vorm. Druk aan met een platte lepel. Maak opstaande randjes door het deegje naar de zijkanten te duwen. Zet de bakvorm in de koelkast en laat rusten.
- Smelt de pindakaas in de magnetron of au bain-marie. Meng de Monchou met de pindakaas. Roer daarna lepel voor lepel de poedersuiker door het mengsel. Voeg als laatste de stukjes chocolade toe en roer nog een laatste keer.
- Verdeel het mengsel over de Oreo-bodem. Zet de taart in de koelkast en laat ongeveer 2 uur opstijven.
- Is de taart klaar? Klop 100 ml slagroom met een eetlepel suiker stijf. Spuit met een spuitzak dotjes in een halve maan op de taart. Versier met stukjes Oreo, chocolade, besjes en pinda's.
Eet smakelijk!
Recept- en fotocredits: Stasja Kapitonov