Recept: gevulde pompoen uit de oven

Een maaltijd waar je ‘u’ tegen zegt.

© Getty Images

Recept-gevulde-pompoen_img900.jpg

Dit gerecht ziet er niet alleen super kleurrijk uit, het smaakt ook nog eens verrukkelijk! Flespompoen is de perfecte hoofdrolspeler voor dit winterse recept. Even uithollen, vullen met een mix van lekkere en gezonde ingrediënten en je hebt een maaltijd gemaakt waar je ‘u’ tegen zegt. Dit recept is voor 4 personen, perfect dus voor de hele familie of als je indruk wilt maken op de visite.

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine flespompoenen (800 g in totaal)
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el gehakte hazelnoten
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • 200 g tomatenblokjes (in blik)
  • 50 ml water
  • 120 ml rode wijn
  • 115 g quinoa
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 90 ml zure room
  • zout en peper naar smaak

>> De ultieme herfstsnack: vezelrijke frietjes van pompoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Snijd de flespompoen door de helft en verwijder alle draden en pitten. Snijd de voorzichtig de rest van de kern in blokjes, zonder de schil te snijden.
  3. Breng de pompoen helften op smaak met zout en peper en giet een beetje olijfolie er overheen. Bak de pompoen helften 15-20 in de oven, met de holle kant omhoog.
  4. Bak, (eventueel tegelijkertijd met de pompoen helften) de pompoenblokjes 10 minuten in de oven, voeg de pijnboompitten en de hazelnoten toe en bak dan nog 5 minuten.
  5. Verhit in de tussentijd 15 ml olie in een pan en bak de ui, de knoflook en de gerookte paprika 5-8 minuten.
  6. Voeg de tomaten, het water, de wijn en de quinoa toe aan de pan en laat het 13-15 minuten sudderen. Voeg dan de geroosterde pijnboompitten, de hazelnoten, de pompoenblokjes en zout en peper naar smaak toe.
  7. Vul de pompoen helften met het mengsel en bestrooi het met parmezaanse kaas.
  8. Bedek alles met folie en bak het nog 10 minuten in de oven tot de pompoen helemaal gaar is. Verwijder de folie en bak nog eens 5 minuten tot de kaas is gesmolten.
  9. Serveer het met zure room en een snufje gerookte paprika poeder.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?