Vegan recept: herfstige chiapudding

Een heerlijk ontbijtje dat je de avond ervoor al klaar kunt maken.

© Getty Images - funkybg

Vegan recept: herfstige chiapudding.jpg

Heb je ‘s ochtends vaak weinig tijd maar wil je toch een voedzaam ontbijt? Zet dan de avond ervoor alvast deze chia pudding in de koelkast. Hij heeft een heerlijke herfstsmaak. Daarnaast bevat chiazaad veel vezels, eiwitten en antioxidanten. Dus dit ontbijtje is naast heel lekker ook nog eens heel goed voor je.

Wat heb je nodig?

Voor één portie:

  • 250 ml amandelmelk
  • 100 gram gepureerde pompoen
  • 45 gram chiazaad
  • 1,5 theelepel honing of maple syrup
  • Een halve theelepel gemalen kaneel
  • Een halve theelepel gemalen nootmuskaat
  • Een halve appel in blokjes
  • Optioneel: pecannoten of walnoten als topping

Hoe maak je het?

  1. Mix alle ingrediënten in een kom of glas.
  2. Bewaar het de hele nacht in de koelkast.
  3. De volgende ochtend is het meteen klaar om te nuttigen!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?