Recept: fruitige matcha smoothie
Kun je wel een energieboost gebruiken?
© Getty Images

Je komt het tegenwoordig overal tegen. In cakes, koekjes, cocktails, koffietjes en ja, ook in smoothies. Matcha kent veel gezondheidsvoordelen, maar is dankzij de bittere smaak, ook heel lekker. Deze fruitige smoothie uit het nieuwe kookboek ELLE Eten Hitparade, is een prima begin voor matchagroentjes, maar ook geschikt voor als je niet meer zonder dit magische poeder kan.
Ingrediënten
- 300 g bevroren mangostukjes
- 350 ml havermelk of amandel-cashewmelk
- 1 kleine banaan in plakjes
- 1 handje muntblaadjes
- 1-2 tl matchapoeder
- Hennepzaadjes (voor de garnering)
Zo maak je ‘m:
Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een romige, schimmige groene drank; voeg eerst 1 theelepel matcha toe en proef of je nog een tweede theelepel wilt toevoegen. Voeg eventueel nog wat hanver- of notenmelk toe ls je de smoothie wat dunner wilt. Schenk in glazen en bestrooi met hennepzaadjes.