Recept: Vegan chocolade fudge!
Stil je zoete cravings op een gezonde manier!
© Getty Images

Fudge is zo’n ‘stoute’ snack die niet super is voor je tanden, zo zoet is 'ie. Maar daarom is het ook zo’n heerlijke guilty pleasure, waar je soms gewoon aan toe móet geven! Eet je geen dierlijke producten en wil je wel van deze snack kunnen genieten, dan kun je nu je zoektocht stoppen, want je hebt ‘t recept voor makkelijke vegan fudge gevonden!
Hoe fijn - en gezond - het ook is om af en toe te zondigen, is te vaak van deze zoete bommetjes snoepen natuurlijk geen goed idee. Daarom is deze fudge gemaakt met alleen maar ingrediënten die van nature zoet zijn, zodat je er geen extra kunstmatige zoetstoffen aan toe zou hoeven voegen. De notenpasta en pure chocolade geven jou de gezonde dosis goede vetten en proteïnen die je nodig hebt. Deze twee ingrediënten zorgen ook voor een gezond hart en de pure chocolade bevat polyfenolen die zouden helpen tegen een hoge bloeddruk, ontstekingen en aderverstopping. Naast dat de noten en de lijnzaadolie de fudge binden, super smooth maken en een super lekkere smaak geven, zitten er ook vitamine E en omega 3 en 6 in die zorgen voor het verlagen van slechte cholesterol. Wie zei dat lekker eten niet gezond kan zijn?
Ingrediënten voor 10 chocolade fudge stukken
Voor de bodem
- 10 ontpitte medjool dadels
- 25 g lijnzaadolie
- 15 g gedroogde kokossnippers
- 15 g pindakaas (of een andere favoriete notenpasta)
Voor de chocoladelaag
- 250 g cashewpasta (of een andere favoriete notenpasta)
- 100 g vegan 90% pure chocolade
- 40 g agavesiroop (of andere fijne zoetmaker; optioneel)
>> Deze superslimme vegan hacks moet je kennen
Bereidingswijze
1. Gooi alle ingrediënten voor de bodem van de fudge in een blender en pulseer in een paar keer de ingrediënten fijn. Laat de blender nog een paar seconden draaien totdat er een kruimelige, plakkerige massa ontstaat.
2. Leg een bakpapiertje over de bodem van een bakblik. Schep het dadel-mengsel in het bakblik en druk het goed aan zodat er een stevige bodem ontstaat. Schuif het blik in de vriezer terwijl je de chocoladelaag klaarmaakt.
3. Hak de pure chocolade grof en laat het in een magnetronbestendig bakje in de magnetron smelten. Voeg de cashewpasta en de agavesiroop toe en roer totdat alles goed gemengd is.
4. Haal het bakblik met de dadel-bodem uit de vriezer en schenk de pure chocolade-laag over de bodem. Laat de fudge minimaal 3 uur of een hele nacht stevig worden in de vriezer.
5. Hak de fudge in stukken en wanneer jouw zoete craving weer toeslaat ben je voorbereid en kun je van een heerlijk en gezond stuk fudge genieten! Bewaar de fudge in de vriezer om ‘m stevig te houden en een plakkerige bende te voorkomen.