6 magische tips om ieder toetje vegan-proof te maken
Met deze tricks zet jij binnen een handomdraai je favoriete (vegan!) dessert op tafel.
© Getty Images

Of je nu zelf de stap hebt gezet om vegan door het leven te gaan, of dat er een veganistische vriendin op bezoek komt - het maken van een dessert is dan niet altijd even makkelijk. De volgende tips zullen je helpen om je favoriete toetjes om te toveren in een vegan-variant.
>> 12 dingen waar je óók aan moet denken als je vegan leeft
1. Gebruik kokosyoghurt in plaats van gewone yoghurt
Niet alleen is deze soort yoghurt erg lekker van smaak, het werkt ook nog eens voortreffelijk bij het maken van desserts waar normaal yoghurt (gemaakt van koemelk) aan te pas moet komen. Je kunt het zelf maken, maar als je tijd wilt besparen kun je het ook in de supermarkten kopen.
2. Vervang gelatine door agar poeder
Als je bijvoorbeeld een pudding wilt maken kun je gelatine vervangen door een andere gelei-achtige substantie, genaamd agar. Dit product wordt verkocht bij verschillende supermarken. Één eetlepel van het agar poeder staat gelijk aan één theelepel gelatine.
3. Gebruik ‘Earth Balance’ in plaats van boter
Deze is makkelijk. Gebruik dezelfde hoeveelheid van dit smeerbare goedje als dat je van boter nodig zou hebben - voortreffelijke baksels gegarandeerd. Hoor ik daar nou iemand chocoladetaart roepen?
4. Wissel kaas in voor cashewnoten
Het is misschien tijdrovend, maar zeker de moeite waard. Cashew Cream Cheese kun je gemakkelijk gebruiken bij toetjes die normaal bestaan uit roomkaas. Te lui om het zelf te maken? Online, en bij veel biologische en ecologische winkels is het te koop.
5. Gebruik amandelmelk in plaats van koemelk
Koemelk kun je prima vervangen door amandelmelk. Je hebt hiervan dezelfde hoeveelheid nodig, dus aan je recept verandert vrij weinig. #winning
6. Vervang eieren door… verschillende dingen!
Om het effect van eieren te krijgen in je baksels heb je meerdere ingrediënten nodig. Moet je dessert rijzen? Gebruik dan 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer het totdat er een gelei-achtig mengsel ontstaat. Ook kun je bananen en appelmoes in sommige gevallen gebruiken als vervanger voor eitjes, dit gebruik je als bindmiddel of verdikkingsmiddel. Om je toetje te laten glanzen kun je er suikerwater of abrikozenjam overheen strijken.