Vier heerlijke variaties op de bananenpannenkoek
Bananenpannenkoeken is een heerlijk ontbijt of lunch en easy te maken. Maar even zin in iets anders? Wij hebben vier lekkere variaties.
© Getty Images

Bananenpannenkoeken zijn makkelijk klaar te maken als ontbijt of lunch. Ze leggen een goede basis voor het begin van je dag. Maar iedere keer hetzelfde recept, kan gaan vervelen. Daarom zetten wij vier variaties op een rij om je ontbijt mee up te spicen.
Eerst nog even het basisrecept:
Doe twee eieren en één banaan in de blender en mix dit tot een glad geheel. Voeg eventueel nog een beetje kaneel toe voor de smaak. Et voilà, een mix om twee bananenpannenkoeken mee te maken.
1. Fruity all the way
Je pannenkoek aftoppen met vers fruit is altijd een goed idee. Maar je maakt het nog lekkerder door blauwe bessen mee te bakken in het beslag. Dat is heel makkelijk: nadat je de mix hebt gemaakt voeg je een handje blauwe bessen toe. Et voilà: een fruity toevoeging aan je ontbijtje.
2. Crêpe Nutella, maar dan anders
Op iedere hoek van de straat vind je een crêperie in Parijs. Maar wat als je dit naar je eigen keuken haalt en een voedzamere variant van deze lekkernij maakt? Maak een torentje van kleine pannenkoekjes en besmeer iedere tussenlaag met een beetje Nutella en plakjes banaan. Als je een Nutella-liefhebber bent, zul je hier vast en zeker van smullen.
3. Doe eens gek met groente
Groente als topping? Niet gebruikelijk, wél lekker. Snijd wat plakjes avocado en verdeel deze over je pannenkoek, of voeg voor de verandering pompoenpuree toe aan het beslag.
4. Chocolate chip pancakes
Best of both world’s: chocolate chip cookies x banana pancakes. Voeg stukjes chocolade of 'chocolate drops' toe aan je beslag. Houd een pot Nutella of chocoladesaus achter de hand en maak een kunstwerk van je pannenkoek. Binnen no time ontstaat er een feestje op je bord.
Lees ook
>> Gezond snacken: pannenkoeken