Ontbijt-inspiratie nodig? Hiermee starten Women’s Health-redacteuren hun dag
Je ontbijt overslaan? No way, als je het team WH vraagt.

Ontbijten: ik heb er een enorme haat-liefdeverhouding mee. Sla ik deze belangrijke maaltijd over, dan ben ik de hele dag niet vooruit te branden. Maar een vol bord krijg ik ook absoluut niet naar binnen. Want: misselijk. Daarom vroeg ik voor jou, maar vooral ook voor mezelf, wat het favoriete ontbijt van mijn mede-redacteuren is. You’re welcome.
Het ontbijt van Women’s Health-redacteuren
Floor Doornwaard, Digital Editor: “Sport ik in de ochtend? Dan laat ik havermout met sojamelk, een half banaantje erdoorheen geprakt, kaneel en een snufje zout op het vuur pruttelen. Als ik niet sport, dan maak ik een smoothie met bevroren blauwe bessen, een halve appel, bevroren banaan, chiazaad, lijnzaad, vanille-eiwitpoeder, een schepje havermout en water - gaat er heel makkelijk in en ik blijf de hele ochtend verzadigd.”
Demi Schoenmakers, Digital Editor: “Mijn favoriete ontbijt is frisse overnight oats met aardbei of mango. Ik begin met een schepje havermout en chiazaad met wat gekookt water. Zodra het lekker is ingedikt en afgekoeld, roer ik er een paar flinke lepels kwark doorheen tot het een romig mengsel wordt. Dan gaat het fruit erbij – aardbeien, mango of gewoon allebei – en hup, de koelkast in voor de nacht. De volgende ochtend top ik het af met wat gepofte spelt en een handje noten voor die lekkere crunch. Perfect begin van de dag!”
Dorine Kruijver, Digital Editor: “Mijn go-to ontbijtje is toch meestal wel havermout met havermelk en een banaan, met als kers op de taart flink wat kaneel! Als ik 's ochtends veel tijd heb, bak ik het liefst havermout-bananenpannenkoeken met Griekse yoghurt en stukjes appel of blauwe bessen.”
Joreen Hoekstra, Social Stagiair: “Als ik ga sporten eet ik iets dat licht verteerbaar is. Ik toast bijvoorbeeld twee broodjes en doe daar banaan en pindakaas op. Ga ik niet sporten in de ochtend, dan laat ik de avond van tevoren vaak kwark met chiazaad in de koelkast staan. Daar doe ik ‘s ochtends krokante muesli en 100 procent pindakaas doorheen.”
Yara Beij, Digital Editor: “Ik ontbijt meestal met havermout met amandelmelk. Daar doe ik een beetje granola en kaneel doorheen; soms ook fruit zoals banaan of aardbeien.”
Iva Straeten, Redactie Stagiair: “Mijn favoriete ontbijt is Griekse yoghurt met fruit, zoals banaan, frambozen en blauwe bessen. Ik top ‘m af met kaneel en een beetje honing.”
Alyssia van Asperen Vervenne, Digital Coördinator: “Het liefst ontbijt ik, in tegenstelling tot mijn collega’s, met iets hartigs. Als ik thuis werk en wat meer tijd heb, rooster ik een boterham en bak ik een ei. Daar maak ik mijn favoriete avocado-spread bij, door een halve avocado en een eetlepel light zuivelspread door elkaar heen te roeren. Ga ik voor spicy, dan komt daar een schepje crispy chili-olie overheen. Heb ik weinig tijd? Dan vul ik mijn to go-bakje met aardbeien, sojayoghurt en de nieuwste Holie Granola in pindakaassmaak. Echt een tip, die is namelijk fantastisch.”
Zo, dat was 'm. Nu hebben we allebei inspiratie genoeg om morgenochtend een stevig ontbijtje te maken.