6 redenen om regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken

Health


Maak je huid weer helemaal happy in een paar minuten tijd 

Het regelmatig gebruiken van een gezichtsmasker is echt geen overbodige luxe. Dus zet je telefoon op stil, laat het bad vol stromen, steek wat kaarsjes aan en smeren maar!
      
    

egel in bad

      
      
1. ONTSPANNING
Een masker heeft niet alleen positieve effecten op je huid, maar ook op je geest.  Neem even wat tijd voor jezelf en laat je masker intrekken terwijl je geniet vaneen warm bad.
Tip: gebruik een masker met essentiële oliën zoals lavendel of munt. Deze stimuleren je zintuigen en geven je geest een frisse boost. Relax!
  
2. JE HUIDCONDITIE VERBETERT
Door regelmatig een masker te gebruiken, verbetert je huidconditie. Het is belangrijk een masker te kiezen dat geschikt is voor jouw huidtype. Kies bijvoorbeeld een masker speciaal voor een vette huid of één die helpt tegen oneffenheden.
   
3. JE HUID NEEMT PRODUCTEN BETER OP 
De basis van een gezonde huid is een goede reiniging. Vuil, make-up en olie kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken en je huid de producten minder goed opneemt. De crème die je voor het slapen gaan opsmeert, belandt zo meer in je kussen dan dat 'ie wat voor je huid betekent. Door regelmatig een masker te gebruiken, wordt je huid dieper gereinigd en kan je huid de verzorgingsproducten beter opnemen.
   
4. DIRECT RESULTAAT
Een belangrijke afspraak of een nieuwe date? Breng dan nog snel even een masker aan. Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen heeft een masker direct resultaat. Je huid krijgt een gezonde glans en oneffenheden zijn minder zichtbaar.
   
5. VOOR IEDER PROBLEEM IS ER EEN MASKER  
Heb je last van huidproblemen, zoals een droge huid, onzuiverheden of beginnende rimpels, dan kan een masker helpen om hier iets aan te doen. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, dus is er altijd wel één die past bij jouw huidprobleem. 
   
6. ONTSTOPPEN VAN PORIËN
Maskers helpen bij het verwijderen van vuil en kunnen overtollig talg (die puistjes veroorzaken) absorberen. Het regelmatig gebruiken van een gezichtsmasker v verwijdert ook de opbouw van dode huidcellen, hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je dat poriën verstoppen.  
  
   
Lees ook:
>> 7 home-made oplossingen voor huidproblemen
   
>> 8 tips voor een stralende huid
   

Plus 5 manieren om ze op te lossen!
6 kleuren en vormen die iets kunnen betekenen.
Niet elke autisme diagnose wordt gesteld op jonge leeftijd. Petra kreeg haar diagnose pas toen ze dertig was. En zo makkelijk was dat niet. Inmiddels weet ze steeds beter hoe ze ermee moet omgaan en inspireert ze vrouwen en mannen die op latere leeftijd de diagnose autisme kregen.
Zelfs als je het geluid niet op z’n hardst zet?