6 redenen om regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken

Health


Maak je huid weer helemaal happy in een paar minuten tijd 

Het regelmatig gebruiken van een gezichtsmasker is echt geen overbodige luxe. Dus zet je telefoon op stil, laat het bad volstromen, steek wat kaarsjes aan en smeren maar.
      
    

egel in bad

      
      
1. ONTSPANNING
Een masker heeft niet alleen een positief effect op je huid, maar ook op je geest. Neem even tijd voor jezelf en laat je masker intrekken terwijl je geniet van een warm bad. Relax.
Tip: gebruik een masker met essentiële oliën, zoals lavendel of munt. Die stimuleren je zintuigen en geven je geest een frisse boost.
  
2. JE HUIDCONDITIE VERBETERT
Door regelmatig een masker te gebruiken, verbetert je huidconditie. Het is belangrijk een masker te kiezen dat geschikt is voor jouw huidtype. Kies bijvoorbeeld een masker speciaal voor een vette huid of een die oneffenheden tegengaat.
   
3. JE HUID NEEMT PRODUCTEN BETER OP 
De basis van een gezonde huid is een goede reiniging. Vuil, make-up en olie kunnen er namelijk voor zorgen dat je poriën verstopt raken en dat je huid de producten minder goed opneemt. Reinig je je gezicht niet, maar breng je wel crème aan voor het slapengaan, dan doet die verzorging weinig voor je huid. Door regelmatig een masker te gebruiken, wordt je huid dieper gereinigd en neemt je huid de verzorgingsproducten beter op.
   
4. DIRECT RESULTAAT
Een belangrijke afspraak of een eerste date op de planning? Er is altijd nog even tijd voor een huidmasker. Kies een exemplaar met een hoge concentratie aan werkzame stoffen om direct resultaat te zien. Dan ga je naar je afspraak met een gezonde glans en een huid waarop oneffenheden minder zichtbaar zijn.
   
5. VOOR IEDER PROBLEEM IS ER EEN MASKER  
Heb je last van een droge huid, onzuiverheden, beginnende rimpels of andere huidproblemen? Ook dan biedt een masker uitkomst. Van maskers voor de acnegevoelige tot vette of droge huid: er is er altijd wel een die jouw huidprobleem helpt tegengaan.
   
6. ONTSTOPPEN VAN PORIËN
Maskers helpen vuil van de huid te verwijderen en kunnen overtollig talg (dat puistjes veroorzakt) absorberen. Gebruik je regelmatig een huidmasker, dan ga je ook dode huidcellen te lijf: die blijven als het ware 'vastplakken' in het masker. Hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je verstopte poriën.  
  
   
Lees ook:
>> 7 home-made oplossingen voor huidproblemen
   
>> 8 tips voor een stralende huid
   

Met deze tips voor een betere stoelgang houd jij je darmen fit!
Als je liever omvalt in de tram dan die paal vast te houden. 
Door deze simpele aanpassingen blijft jouw gewicht forever steady.
Zo loop jij volgende keer met een zen-gevoel die veel te kleine lift in.
Edmée (31) heeft al zes jaar lang elke nacht minstens drie aanvallen.