Eieren zijn heerlijke bronnen van eiwitten. Gepocheerd, gekookt, gebakken… de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar houd jij het meestal gewoon bij een gekookt eitje? Tijd om eens iets anders proberen!

Met paarse kool

ei-receptenpinterest
Instagram

Snij de kool en gooi het in de pan met peterselie erbij. Eitje erbij en gaan met die banaan - eh ei.
@daleyplate

Gekookt met tuinkers

ei-receptenpinterest
Instagram

Hmmm, het kan zo simpel zijn he?
@papatalisman

Gevulde eieren

ei-receptenpinterest
Instagram

Vul je eitje met harissa (Tunesische rode pasta van hete pepers) , schmaltz (kippenvet), paneermeel en zilveruitjes.
@thegoodegg_

Met chili en olijfolie

ei-receptenpinterest
Instagram

Wow, deze kleurensensatie creëer je door gedroogde ham, asperges en avocado op je gebakken eitje te doen. YAM.
@martasanahuja

Zacht gekookt

recepten-eipinterest
Getty Images

Dit recept met geraspte gebakken aardappel en prosciutto moet je eens proberen!
@allysonmeyler

Aardappelen en spruitjes

ei-receptenpinterest
Instagram

Voor een winters gevoel voeg je een klein beetje knoflook toe!
@kittycookingchronicles

Gepocheerd op toast

ei-receptenpinterest
Instagram

Geen verrassende nieuwkomer: de gepocheerde ei met peterselie en tomaten.
@eggshopnyc

Met gerookte zalm

ei-receptenpinterest
Instagram

Voor een epische zondagse lunch: Gebakken boekweit, sjalotjes, gepocheerd ei en verse kruiden.
@abstract

Polenta Mash

ei-receptenpinterest
Instagram

Zaadjes? Goed. Avocado? Goed. Boerenkool? Goed. Voeg een ei toe: we are sold!
@odkaella

Scrambled & asperges

ei-receptenpinterest
Instagram

Woeh: een roerbakei op donker brood, met champignons en Parmezaanse kaas.
@nataliekaric

Avocado & ei

ei-receptenpinterest
Instagram

Deze avocado vul je met zalm, een eitje en dille! Dit recept moet je eens proberen!

>> 5 foods met meer eiwitten dan een ei

Gevulde eieren & havermout

ei-receptenpinterest
Instagram

Ingrediënten voor vier porties

Gevulde eieren

  • 2 eieren
  • 167 g bietensap
  • 42 g balsamicoazijn
  • 2 g zout
  • 1 g lapsang souchong (thee)
  • 1,5 g Dijon mosterd
  • 1,5 g biet balsamico reductie
  • 17 g mayonaise

Havermout

  • 67 g havermout
  • 300 g Oat Dream
  • 3 g zout

Geglaceerde bacon

  • 4 plakken bacon
  • 11 g ahornsiroop
  • Lente-ui
  • Chilisaus naar smaak
  • Koriander

Zo maak je ‘m:

Breng het bietensap, de balsamicoazijn en het zout aan de kook. Doe de lapsang souchong in een theezakje en laat de thee vijf minuten in het mengsel trekken. Haal het theezakje eruit en laat het mengsel afkoelen. Stoom de eieren 12 minuten in een stoommand of kook ze 10 minuten. Doe ze direct daarna in ijswater. Breek elk ei met de achterkant van een lepel en leg ze 30 minuten in het mengsel van bieten, balsamico en thee. Pel de eieren en snijd ze door de helft. Zeef het mengsel van bieten, balsamico en thee en kook ze langzaam in tot 1/3 van het oorspronkelijke volume. Mix in een keukenmachine de eidooiers, mayonaise, mosterd en de reductie van het bieten, balsamico en thee mengsel. Voeg naar smaak wat zout toe. Bewaar het mengsel in een spuitzak in de koelkast.

Meng de havermout en 100 gram van de Oat Dream. Laat 30 minuten staan. Breng 200 gram Oat Dream aan de kook, voeg het zout en de havermout toe en kook op zacht vuur ongeveer zes tot acht minuten. Verwarm de oven voor op 160 graden. Kwast de bacon in met ahornsiroop en leg op een, met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ongeveer 10 tot 15 minuten tot de bacon mahony rood wordt. Laat afkoelen zodat de bacon krokant wordt. Snijd de lente-ui in diagonale plakken. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Vul de eieren met het mengsel uit de spuitzak. Doe de havermout op een mooi bord en leg het gevulde eitje erop. Garneer met de bacon, lente- ui en koriander.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?