Wij snappen als geen ander dat het soms best een uitdaging is die choco-cravings in bedwang te houden. Daarom hier een nieuw recept die je prima in je voedingsschema kunt passen.

Wat heb je nodig?

  • 6 eieren
  • 70g koksolie
  • 125g extra pure chocolade (meer dan 70% cacao)
  • 50g kokosmeel
  • eventueel een beetje kokosbloesemsuiker om te zoeten

Zo maak je ‘m:

1. Verwarm de oven op 180 graden en bedenk je cakevorm met bakpapier.

2. Doe de kokosolie in een schaaltje en verwarm in de magnetron tot het vloeibaar is.

3. Voeg de chocola (bij voorkeur fijngehakt) bij de gesmolten kokosolie zodat het samen een vloeibaar geheel wordt. Stop eventueel nog even in de magnetron als dit niet vanzelf gaat.

4. Voeg alle 6 eieren aan het geheel toe, plus de kokosmeel en eventuele kokosbloesemsuiker. Goed kloppen zodat het een mooi papje wordt.

5. Giet het mengsel in de cakevorm en bak 18 – 22 minuten totdat de cake mooi gebakken eruit ziet aan de buitenkant, en de binnenkant nog een beetje vochtig is (gebruik een satéprikker).

6. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Klaar!

Als je 10 plakken uit de cake haalt, zijn dit de macro’s per plak:

Vetten: 10,2 gram
Koolhydraten: 7 gram
Eiwitten: 7 gram
minder dan 200 calorieën

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?