Oké, we mogen het misschien officieel geen pizza noemen, maar dit recept is wel een heel lekker en eenvoudig alternatief als je zelf iets wilt creëren wat tegelijkertijd makkelijk weg te happen is. Afhankelijk van hoe je ‘m belegt kan het ook nog eens heel voedzaam zijn!

Ingrediënten

  • Meergranen tortilla wraps
  • Tomatenpuree

Ingrediënten voor de toppings:

  • Groenten naar keuze: champignons, paprika, courgette, aubergine, etc.
  • Kaas naar keuze: hüttenkäse, (light) mozzarella, feta, etc.
  • Vlees naar keuze: stukjes/plakjes kip, geruld gehakt, serranoham, etc.

Bereidingswijze:

1. Leg de wraps op een stuk bakpapier. Zo kun je het straks makkelijker in de oven leggen.
2. Besmeer de wraps met de tomatenpuree, neem goed de randjes mee.
3. Leg de toppings naar keuze erop. Strooi de kaas als laatste erover.
4. Stop de pizza’s een paar (ongeveer 4) minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden totdat de kaas een beetje gesmolten is, en de tortilla lichtbruin gekleurd.

Let op: gezien de korte bereidingstijd in de oven moet, wanneer je vlees gebruikt, het vlees al ready to eat zijn. Het gehakt bijvoorbeeld moet al geruld zijn. Voor kaas (mozzarella) geldt: snijd de plakjes zo dun mogelijk, anders wordt het niet snel genoeg warm.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?