Er zijn gerechten die je in één klap kunnen terugvoeren naar een bepaald land en alle fijne vakantieherinneringen naar boven halen. Deze Tom Kha Kai soep valt zonder enige twijfel in die categorie, want dit skinny gerecht bevat alles wat de Thaise keuken zo overheerlijk maakt: citroengras, kokosmelk, knapperige groente en een (niet al te) pittig pepertje.

Deze frisse én romige soep is ook in vegetarische vorm te maken door de kip en garnalen simpelweg te skippen.

Thaise kippensoep met kokos en citroengras

Voor 3-4 personen

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 150 g garnalen
  • 1 blik kokosmelk (a 400 ml)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 100 g mihoen, geweekt in lauw water
  • 2 stengels citroengras (sereh), gekneusd en in niet al te kleine stukken
  • 6 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 5 cm laos, in plakjes
  • 3 cm gember
  • 1 limoen, geperst
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g taugé
  • 1 el vissaus
  • 2 el koriander

Zo maak je ‘m

Breng de kippenbouillon met de laos, gember, limoenblaadjes en het citroengras aan de kook. Laat 10 minuten trekken.

Schenk de kokosmelk in de pan en laat de soep 5 minuten op laag vuur staan voordat je ‘m door een zeef giet. Je kan de specerijen ook geheel in traditionele stijl in de soep laten zitten, maar erg eetbaar zijn ze niet.

Voeg de kipfiletblokjes met de peper en het limoensap toe. De kip is gaar als de blokjes gaan drijven, dat is na ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Doe de mihoen, paprika en garnalen erbij en verwarm nog even kort door. Breng op smaak met de vissaus en verdeel de soep over de kommen. Garneer met de koriander en taugé, smullen maar!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?