Happy Easter!
We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan
Tony's Chocolonely Paasbananenbrood met gezouten-karamelsaus
Voor iedereen die écht een fijne Pasen wil.
Op je paasbest voor je dag komen? Met deze showstopper gaat dat zeker lukken. De Tony’s Chocolonely paaseitjes, gezoutenkaramelsaus en de viooltjes maken dit bananenbrood helemaal klaar voor Pasen. Badda Bing, badda boom, uit de koker van onze collega's van ELLE Eten.
Het recept is van Stephanie Jonker, het bananenbrood is geïnspireerd op het recept van Nigella Lawson, uit het boek 'Hoe word ik een goddelijke huisvrouw'.
- Porties:
- 1 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 30 minuten
- Bereidingstijd:
- 1 uur
- Totale tijd:
- 1 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor het bananenbrood
- 1
Doosje (162 g) Tony’s Chocolonely paaseitjes, in stukjes gehakt
- 175 g
Bloem
- 2 tsp.
Bakpoeder
- 1/2 tsp.
Baking soda
- 1/2 tsp.
Zout
- 125 g
Gesmolten boter
- 150 g
Suiker
- 2
Grote eieren
- 4
Kleine rijpe bananen, geprakt
- 60 g
Walnoten, gehakt
- 1 tsp.
Vanille-extract
Voor de gezouten-karamelsaus
- 10 mL
Water
- 200 g
Suiker
- 25 g
Boter op kamertemperatuur
- 125 g
Slagroom op kamertemperatuur
- 1 tsp.
Zout
Voor de toppings
- 1
Doosje (162 g) Tony’s Chocolonely paaseitjes, in stukjes gehakt
(Eetbare) viooltjes ter versiering
Bereiding
Bereidingswijze van het bananenbrood
- Stap 1Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm (23x13x7 cm) in of bekleed met bakpapier.
- Stap 2Meng met behulp van een houten lepel de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout door elkaar in een kom.
- Stap 3Smelt de boter en klop met een mixer in een grote kom de gesmolten boter en de suiker door elkaar. Zorg dat de boter een beetje is afgekoeld voor je begint met kloppen.
- Stap 4Klop er één voor één de eieren erdoor, tot ze goed zijn opgenomen.
- Stap 5Klop er vervolgens kort de geprakte bananen doorheen.
- Stap 6Roer met een houten lepel de walnoten, de paaseitjes en het vanille-extract door het bananenmengsel.
- Stap 7Roer ook het bloemmengsel in drie delen door het bananenmengsel. Roer steeds goed door voor je de volgende portie bloem erbij doet.
- Stap 8Doe het beslag in de cakevorm en zet hem 60 minuten in het midden van de oven.
- Stap 9Test met een satéprikker of de cake gaar is. Zo ja, dan komt de prikker er schoon uit. Nog niet helemaal gaar? Zet het bananenbrood een paar minuten extra in de oven.
- Stap 10Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen.
Bereidingswijze van de gezouten-karamelsaus
- Stap 1Gebruik voor het maken van de gezouten-karamelsaus een hoge steelpan met dikke bodem.
- Stap 2Spoel de steelpan kort om, zodat de pan een beetje vochtig is en laat de suiker en het water in de pan smelten tot een karamelmengsel.
- Stap 3Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Blus af met de slagroom. Schrik niet: de karamel kan omhoog bubbelen.
- Stap 4Voeg op het laatste moment het zout toe.
- Stap 5Naarmate de karamelsaus afkoelt, dikt hij nog in.
- Stap 6Tijd voor de finishing touch! Giet de gezouten karamelsaus over het bananenbrood en versier met de Tony’s Chocolonely paaseitjes en de viooltjes. Kom maar op met die paasbrunch!
'Green your day' met deze groene smootie!
Oranje toast met eiwitrijke groentespread
Deze curry met spinazie bevat lekker veel ijzer
Overnight oats met chocolade en pindakaas