De ultieme herfstsnack: vezelrijke frietjes van pompoen
Stronger, better, faster, harder is heus niet altijd het beste.
Door Liselotte Legebeke
Ben jij ook zo gek op friet? Dan moet je zeker deze pompoenfriet eens proberen. Ze zijn beter voor je dan de versie uit de frituur omdat je ze in oven klaar kunt maken, maar ook de pompoen zelf is goed voor je. In een pompoen zitten namelijk veel vitamines, mineralen en antioxidanten die voor een goede weerstand zorgen. De frietjes krijgen door de pompoen een licht-zoete smaak en ze zijn erg knapperig met een zachte binnenkant.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 2 - 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 5 minuten
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Totale tijd:
- 30 minuten
Ingrediënten
- 1
pompoen
- 1 tbsp.
olijfolie
- 1 tsp.
paprikapoeder
- 1 tsp.
knoflookpoeder
grof zeezout
Bereiding
- Stap 1Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Stap 2Snijd de pompoen door de helft en verwijder alle pitjes en de schil.
- Stap 3Pak een scherp mes en snijd de pompoen in frietreepjes.
- Stap 4Stop de friet in een kom met alle kruiden en de olie en meng het geheel door elkaar.
- Stap 5Je kunt nu de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven stoppen. Doe dit voor ongeveer 30 minuten tot ze knapperige randjes hebben. Vergeet niet om de friet tussentijds om te draaien.
Besprenkel met Parmezaanse kaas voor nog meer smaak!
Oranje toast met eiwitrijke groentespread
Deze curry met spinazie bevat lekker veel ijzer
Voedzame carrot cake op basis van wholefoods!
Pesto gegrilde groenten met buffel mozzarella
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder