'That time of the year', komt er weer aan en dat betekent: gezelligheid, familie, vrienden en vooral: eten. Hoe leuk is het dan om authentieke klassiekers uit de kast te trekken, een beetje af te stoffen en te pimpen in je eigentijdse stijl? Vindt ook chef Jaimie van Heije. Zo bedacht hij het recept van dit finger licking good finger food.

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugeltjes
  • 50 g geschilde en in plakjes gesneden gember
  • 50 g laos in plakjes gesneden en geschild
  • 300 g glucose
  • 75 g honing
  • 100 g gembersiroop
  • 50 g sushi-azijn
  • 50 g natuurazijn
  • 50 g suiker
  • 1 stengel fijngesneden sereh
  • 6 blaadjes limoenblad

Ingrediënten voor de garnering

  • wat roze peper
  • wat bosui
  • een beetje rode peperkrul
  • en nog wat limoenrasp

Bereidingswijze

1. Laat de gember, laos, rode peper, glucose, honing, gembersiroop, sushi-azijn, natuurazijn, suiker, sereh en limoenblad 3 uur zachtjes koken op laag vuur en haal dan alles door een zeef. Laat het geheel nog iets opkoken tot een mooie karamel.
2. Zout de kippenvleugeltjes licht en laat ze in 12 minuten goudbruin bakken op 200 graden Celsius in de Philips Airfryer.
3. Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en lak ze af met de karamel. Wees vooral niet zuinig.
4. Laat de vleugeltjes vervolgens nog 7 tot 8 minuten op 160 graden Celsius verder garen.
5. Wil je echt indruk maken? Serveer het dan in bananenblad.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?