Voor 4-5 personen

Ingredienten

- 350 gram volkoren spaghetti
- 2 avocado's, zonder pit en schil
- 1 teen knoflook, geplet
- 3 sjalotten, gepeld en grof gehakt
- sap van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 1 handje fijngehakte peterselie

Zo maak je het:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in 6-8 minuten al dente.
2. Maak ondertussen de saus: pureer de avocado's, knoflook, sjalotten, olijfolie en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
3. Giet de pasta af maar vang een half kopje van het kookvocht op. Voeg het kookvocht toe aan het avocadomengsel en meng tot een gladde saus.
4. Voeg de avocadosaus toe aan de spaghetti en meng goed, zodat alle pasta is bedekt met een dun laagje saus.
5. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
6. Strooi voor het opdienen wat fijngehakte peterselie over de pasta. Lekker met wat geroosterde pijnboompitjes.

Tip: voeg wat gedroogde chilivlokken toe voor meer pit.

Voedingswaarde:

Ongeveer: 470 calorieën - 57g koolhydraten - 12g eiwitten - 24g vetten - 10g vezels

Bron: elleeten.nl

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?