We love pizza! En de dames van The Green Happiness ook, deze vegan variant met heerlijke verse groenten uit het zomerboek '50 days of Green Happiness' delen wij daarom graag met je. Met dit recept hoef je niet alles in je eentje op te eten (mag natuurlijk wel), maar maak je genoeg voor twee.

>> Kruidige salade met groene erwten en hartige tamari

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

  • 2 volkoren spelt pizzabodems
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 el gedroogde oregano
  • 100 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 6 zongedroogde tomaatjes (uit een potje in azijn, in plaats van olie)
  • klein handje verse basilicum

>> Kickstarter: havermout met rode biet en appel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Bestrijk de pizzabodems royaal met tomatenpuree en strooi er wat oregano overheen.
3. Snijd de champignons, paprika en zongedroogde tomaatjes in plakjes en stukjes en verdeel de groenten over de pizza’s.
4. Bak de pizza’s 8 minuten in het midden van de oven.
5. Maak de pizza’s af met een handje verse basilicum

Buon Appetito!

Tip: Maak de pizza’s ook eens met een glutenvrije pizzabodem of op een tortillawrap!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?