Zeewier pasta? Je hoort het goed! Pasta gemaakt van zeewier. Deze pasta is lekker én ook nog eens gezond. Wist je namelijk dat zeewier meer ijzer bevat dan vlees? En dat je deze pasta wel 2 jaar kunt bewaren? Ook zit zeewier vol met eiwitten en dit is natuurlijk goed voor de spiertjes!

Voor 4-5 personen

Ingredienten

- 350 gram Seamore Seaweed pasta
- 2 avocado's, zonder pit en schil
- 1 teen knoflook, geplet
- een pluk verse basilicum
- 3 sjalotten, gepeld en grof gehakt
- sap van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 1 handje fijngehakte peterselie

Zo maak je het:

1. Kook de zeewier pasta 15-20 minuten in kokend water.
2. Maak ondertussen de saus: pureer de avocado's, knoflook, basilicum, sjalotten, olijfolie en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
3. Giet de pasta af.
4. Voeg een half kopje kokend water toe aan het avocadomengsel en meng het geheel tot een gladde saus.
5. Voeg de avocadosaus toe aan de pasta en meng alles goed, zodat alle pasta is bedekt met een dun laagje saus.
5. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
6. Strooi voor het opdienen wat fijngehakte peterselie over de pasta. Lekker met wat geroosterde pijnboompitjes.

Tip: voeg wat gedroogde chilivlokken toe voor meer pit.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?