Recept: roze roerei

Nutrition


Het oog wilt tenslotte ook wat!

Als je iets door een roze bril bekijkt, betekent het dat je de negatieve kanten ervan niet ziet. Gelukkig is dat bij dit gezonde ontbijt recept niet nodig! Dit roerei heeft namelijk geen negatieve kanten - want hij is supergezond - en is al hartstikke roze van zichzelf. Dus, geen bril meer nodig.
  
>> Hoeveel eieren per week is oke?
  
Rode biet is dé natuurlijke manier om al je baksels van een roze tint te voorzien. Daarnaast heeft het een heleboel gezondheidsvoordelen, waaronder het zuiveren van je bloed. Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt op ziektes maar dat je ook een pukkelvrije huid hebt. Eet dit roze roerei als ontbijt en je hebt gelijk een top manier gevonden om je dag te beginnen met een gezonde dosis extra groenten!
  

Ingrediënten voor 1 portie

- extra-vierge olijfolie
- 60 g gekookte biet
- 2 eieren
- 50 g feta + wat extra om mee te garneren
- 1 dikke plak zuurdesem brood
- 1 avocado
- waterkers
- zeezout en versgemalen peper
  
>> Recept: hartige ontbijtmuffins
  

Bereidingswijze

1. Snijd de biet in kleine blokjes.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op medium-laag vuur. Breek de twee eieren boven de pan en beweeg met een spatel rustig heen en weer door de pan totdat de eieren beginnen te bakken. Voorkom het om met je spatel de eieren aan te vallen en ze als een gek door de pan te slaan. Zo krijg je sneller drogere, mini stukjes roerei terwijl je ze juist lekker fluffy wilt hebben.
3. Als de eieren nog een beetje vochtig zijn, voeg je de blokjes gekookte biet toe. Roer goed door en zie je eieren veranderen in een pretty roze kleur. Verkruimel de feta over je roze roerei en laat het nog even smelten.
4. In een kommetje prak je de avocado en breng je ‘m op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster eventueel je plak zuurdesem brood en verdeel de avocado er overheen. Schep het roze roerei op de avocado en verdeel er de waterkers en de extra feta kaas overheen.
5. Geniet van je prachtige roze roerei als ontbijt of lunch en je dag kan niet meer stuk!
  
>> 10 heerlijke manieren om meer groente te eten bij je ontbijt

  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.