Pindakaas. Speculaas. Tony's Chocolonely karamel-zeezout. Deze heilige drie-eenheid vormt de perfecte basis voor een kleine cheat. Het recept telt slechts vier ingrediënten, je rolt er zo'n 25 truffels van en er komt bovendien geen oven bij kijken. Lekker simpel!

Ingrediënten

  • 300 g speculaas of kruidnoten
  • 150 g pindakaas
  • 1 reep Tony's Chocolonely karamel-zeezout
  • Eventueel: een stuk witte chocolade ter decoratie

>> Iets anders proberen met zoute karamel? Wat dacht je van deze Protein fluff met salted caramel?

Bereidingswijze

1. Maal het speculaas of de pepernoten tot een fijn poeder in een keukenmachine. Of gebruik het kleine bakje van je staafmixer.
2. Meng ongeveer 150 g pindakaas in delen door het speculaaspoeder. Het moet een kneedbaar, samenhangend deegje worden waar je ballen van kunt rollen. Voeg nog wat pindakaas toe als het te droog is.
3. Rol kleine ballen (ongeveer 2 centimeter) van het deeg. Houd het deegje tussen je handpalmen en maak een draaiende beweging.
4. Laat de ballen rusten in de koelkast terwijl je de chocolade smelt.
5. Smelt tweederde van de reep au bain-marie in een kommetje. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je het van het 'badje' en doe je de rest van de chocolade in blokjes erbij. Roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Op deze manier krijgt je chocolade een mooie glans en stijft het sneller op.
6. Haal de speculaas-pindakaasballen uit de koelkast en dip ze een voor een in de chocolade. Gebruik hiervoor een vork. Leg een balletje op een vork, doop 'm onder in de chocolade en tik het teveel aan chocolade af op de rand van de kom.
7. Leg de truffels op een bord of plaat bekleed met bakpapier. Versier de truffels met witte chocolade, door het te raspen of te smelten.
8. Laat de truffels minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

>> Eiwitrijk ontbijt: Pindakaas-banaansmoothie!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?