Dit is waarom je nieuw-gekochte kleding áltijd moet wassen

Style


Een nieuwe broek vol poepbacteriën? Thanks but no thanks.

Hoe vaak was jij je nieuw gekochte kleding voor je het draagt? Zeg eens eerlijk? En ach, het is nieuw, dus schoon, toch? Nou, nee. Niet echt. 
  
>> Is de Gumshoe de oplossing voor het kauwgomoverschot?
   
Volgens Philip Tierno, hoogleraar microbiologie en pathologie aan de New York University, is dat kledingstuk wat je net gekocht hebt, gepast door een heleboel mensen. "Het zijn geen vier, vijf of zes mensen; het is tientallen en tientallen... als dat kledingstuk daar weken of een maand zit,’ aldus de hoogleraar in Huffington Post. En tuurlijk is dat aantal afhankelijk van de grootte van de winkel waar je je kledingitem hebt gekocht. Maar toch. 
  

Een feestje voor bacteriën 

Tierno heeft studies uitgevoerd waarin hij verschillende typen kleding testte bij populaire winkelketens en high-end fashion-bedrijven. Hij testte op bacteriën en andere ziektekiemen die werden achtergelaten door shoppers die een item aan probeerden maar het niet kochten. In zijn onderzoek trof hij kleding aan met norovirus (verantwoordelijk voor buikgriep), bacteriën waaronder strep- en stafylokok en zelfs ontlasting. Yuk. 
  
>> De leukste badpakken en bikini's voor deze zomer
   
Tierno gaf aan Huffington Post aan dat er drie manieren zijn om kiemen te verspreiden: via onze huid, ademhalingsorganen (mond en neus) en anus. Het risico dat je daadwerkelijk een infectie oploopt door het dragen van je ‘nieuwe’ kledingstuk is erg klein. Maar het idee is niet bepaald heul fris, nietwaar? 
  
Brb, wij zijn even een wasje draaien.
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Alle knapheid op een stokje: de nieuwe collectie van PUMA, die valt onder de #DoYou collectie en zich richt op vrouwen empowerment, wil je hebben. En over empowerment gesproken: Selena Gomez is de global ambassador.
Wie zegt dat je legday moet skippen?
Kleding in je kast die gestreken of zelfs gestoomd moet worden? Met deze truc – die gebruik maakt van een ijsblokje – is je kleding binnen de kortste keren glad en kreukelvrij.
Ken jij de Penny in your Pants-truc al?